Miljøvæv
Miljøvæv er velegnet til nye som gamle vægge, uanset om dine vægge er af gips, pap eller beton. Du kan bruge miljøvæv til at skjule eventuelle ujævnheder på væggen.
HVAD ER MILJØVÆV?
Miljøvæv er en type non-woven tapet, som er nemt og enkelt at arbejde med. Non-woven tapeter er nemlig lavet til, at du kan male færdigblandet tapetklister direkte på den bare væg og lime tapetet direkte på. Opsætning af miljøvæv er derfor lige til, og miljøvæv er yderst nemt at arbejde med.
Desuden er miljøvæv en form for skumtapet. Det vil sige at tapet vævet består af væv indlejret med små fibre. Bagsiden består af filt, og forsiden består af et skummateriale, hvor der er limet et mønster på. Skumtapet skal oftest males et par gange efter opsætning, og på den måde kan du stadig bestemme farven på dine vægge, selvom du beklæder dem.
DERFOR ER MILJØVÆV TIL VÆGGE ET GODT VALG
- Miljøvæv er populært, fordi tapetet ikke strækker sig eller udvider sig, når du arbejder med det, og når det er opsat. Derfor er miljøvæv meget bekvem at arbejde med for brugeren.
- En anden fordel ved miljøvæv og skumtapet er, at de ekstra lag maling som tilføres efter påsætning gør det nemt at tørre tapetet af og rengøre. På den måde kan du nemt holde væggene rene med denne type af vægbeklædning.
- Miljøvæv støver mindre ved opsætning end almindelig væv.
- Der er mange muligheder med miljøvæv, idet miljøvæv kan fås i forskellige strukturer og mønstre, som du kan se længere nede.
HVOR KAN JEG BRUGE MILJØVÆV?
Miljøvæv findes i en del forskellige udgaver. Nogle tapeter er særdeles velegnet til stuer, spisestuer og andre opholdsrum. Ikke mindst de tykke skumtapeter passer godt ind i rum, hvor man ikke kommer meget i berøring med væggene. Andre, tyndere skumtapeter kan bruges i alle rum, så det er kun et spørgsmål om smag og behag.
HVILKEN SLAGS MILJØVÆV SKAL MAN VÆLGE?
Miljøvæv fås i mange forskellige slags. Herunder nævnes de mest brugte:
- Vandskuringseffekt
- Pudset struktur
- Murstensmønster
- Penselstrøj struktur
- Revnemønster
- Filtset look
SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED MILJØVÆV
Miljøvæv er utrolig nemt og enkelt at arbejde med. Start med at måle dine vægge op, og skær dernæst tapetet ud i længder der er 10 – 15 cm længere end væggen. Du skal også her være opmærksom på, at nogle mønstre skal passe sammen i siden med den foregående bane. Du kan derfor blive nødt til at kassere et lille stykke på hver bane, så mønstret kan ”flyde” fra den ene bane og over i den næste. Når de første par baner er klar, kan du begynde at lime.
Du kan bruge en stor og lodden malerrulle til at påføre limen direkte på væggen. Lim kun så meget ad gangen, at det passer ca. til en bane. Så sætter du banen direkte op på det ønskede sted, og slutter af med at skære det overskydende miljøvæv af ved loftet og ved gulvet med en skarp hobbykniv. Når du limer de efterfølgende baner op, skal du blot støde dem ind mod den foregående, så mønstret passer sammen. De må ikke lægges ind over hinanden, da samlingerne derved bliver tykkere, og væggen får et ensartet udseende.
Miljøvæv strækker eller udvider sig ikke, mens du arbejder med det eller efter opsætningen, så det gør det nemt og meget behageligt at arbejde med. Til sidst skal miljøvæven males, og herefter kan du læne dig tilbage og nyde det fine resultat.
LAD MILJØVÆVET SKABE ET HELT SÆRLIGT UDTRYK
Miljøvævets opbygning gør det muligt at vælge mellem mange forskellige typer af designs, som er smukke og specielle. Det helt specielle med miljøvæv er, at den strukturerede overflade skaber forskellige udtryk alt efter, hvordan lyset falder ind på det. Der er virkelig mange valgmuligheder til, hvilket udtryk du kan skabe med miljøvæv. Hos maler-maling.dk forhandler vik bla. AXO miljøvæv af høj kvalitet, og du kan altid skrive eller ringe, hvis du har behov for vejledning.